Pages

Bullet journal │tipy do školy (VŠ) #2

čtvrtek 7. září 2017

Ahoj :)
Pro velký úspěch minulého článku o tipech do školy jsem tady s dalším na toto téma. Jak jsem minule psala, tak vám chci ukázat i jak si budu organizovat třetí semestr na VŠ. V pár věcech je to hodně podobné jako to, co jsem udělala minulý semestr (vyhovovalo mi to, tak proč to nepoužít znovu), ale tentokrát jsem tomu věnovala více stránek...


Celé by se to neobešlo bez rozvrhu samozřejmě, tudíž je to první věc, kterou jsem chtěla zakomponovat do těhle "školních stránek". Co zůstalo stejné jako minulý semestr je zapisování (ne)účasti na cvičeních a přednáškách, jelikož na většině cvičení je i účast součástí toho, že předmět můžete úspěšně absolvovat. I když jsou přednášky ve velké většině nepovinné, tak i přes to si zapisuju i účast na nich. Je pak zajímavé vidět, jak účast na přednáškách ovlivňuje výslednou známku (z tohohle jsem se taky naučila, že je lepší chodit na přednášky, protože to studentovi opravdu něco dá, pokud tam jde za účelem se něco naučit a poslouchat).
Jako poslední je tabulka na zapisování získaných bodů v průběhu semestru plus pak k zapsání bodů ze zkoušek a zápočtů a výsledné známky.
Celá pravá stránka je asi to nejdůležitější co potřebuji, protože to jsou věci, které si zapisují jen profesoři a vyučující, ale i vy o nich musíte mít jakési ponětí a např. vědět, kolikrát si ještě můžete dovolit chybět a kdy už jít řešit absenci za profesorem a neřešit to pak vše na konci semestru a mít kvůli téhle "blbosti" problémy.


Jako další mám taky novinku a to přehled celého semestru (dala jsem tam i leden kvůli plánování zkoušek). Mou představou je, že si tady budu zapisovat důležité data zápočtů, zkoušek, odevzdání seminárních prací a podobně. Přece jenom občas je toho opravdu hodně a nechce se mi to zapisovat do měsíčních přehledů, nebo se to tam už jednoduše nevleze... Takže proto tyto stránky. Taky je to jako malá motivace k tomu, vidět jak semestr ubíhá nebo se blíží nějaký státní svátek nebo rektorské volno :D


A úplně na konci jsem rezervovala jednu stránku pro lepení lepících papírků s různými věcmi co třeba potřebuji do školy koupit (jako třeba teď). Nedávno jsem koukala na video o tipech na učení a pár bodů mě zaujalo, tak jsem si je sepsala a nalepila... kdo ví, třeba se budou hodit :)

Pokud by vás na téma tipů na vysokou školu zajímalo více věcí, tak mi určitě do komentářů napište :) Chtěla bych jeden článek věnovat tomu, jak si píšu zápisky z přednášek a cvičení, jelikož tohle je jedna z věcí (kromě celého systému učení) která je hodně rozdílná od střední školy.

2 komentáře:

  1. Tohle je prostě skvělé, chtěla bych na to mít tu trpělivost :) za necelé dva týdny začínám první semestr, tak bych si to měla nějak uspořádat, ale jak se znám, tak skončím u klasického diáře :D

    Lady Lenna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsou věci moc hektické tak je někdy i lepší zůstat u klasického "nalinkovaného" diáře no :)

      Vymazat

Děkuji za Vaše názory a komentáře :)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS