Pages

Bullet journal │ leden 2018

čtvrtek 25. ledna 2018

Krásný den všem :)
Zkoušky mám konečně všechny dokončeny, tak jsem se rozhodla vám opět něco sepsat o mém bullet journalu/diáři. Dneska vám ukážu, jak jsem vyřešila měsíc leden v mém novém zápisníku Moleskine. I minulý rok jsem měla Moleskine, letos se změnila jen barva z růžovo-fialové na tmavě modrou.
Pokud si chcete začít vést BuJo, tak samozřejmě nepotřebujete žádný spešo sešit a upřímně, já sama si Moleskine už znovu nepořídím (objevila jsem nedávno lepší zápisníky s kvalitnějším papírem, například značku Dingbats*). 

Pomocníkem mi je taky nové pouzdro ze stránky postovnezdarma.cz (<- odkaz přímo na pouzdro). Na výběr je ze tří potisků a všechny jsou s vzorem kaktusů. O co mi jde ale nejvíce je velikost, bála jsem se, že bude malinké, ale klidně do něj dám i velké zvýrazňovače od Stabila (na fotce jsou zrovna jejich mini verze) a ještě spoustu propisek a linerů, takže do školy se mi hodí perfektně :) Co bych ještě zmínila je, že jsem musela zapošít vnitřek pouzdra na některých místech, protože se trochu páralo, ovšem nic složitého :)


Jako měsíční přehled pro leden jsem zvolila kalendářovou klasiku v podobě čtverečků. Nejdříve byly stránky jen černobílé, ale nakonec jsem se rozhodla jim dodat trochu barvy žlutým zvýrazňovačem. V průběhu měsíce jsem přišla na to, že čtverečky mi stačí i menší :)
Pořád jen uvažuji nad tím, jak jednoduše a ne moc přeplácaně barevně rozlišit různé události/úkoly v měsíčním přehledu... Puntíky které jsem zkusila tady se moc neosvědčily :)

Staedtler triplus fineliner (černý), Centropen LINER 4621 F (černý), Stabilo pastel highlighter (žlutý), Luxort MICRA 0,7 TC (černá propiska)
Co se týče týdenních přehledů, tak celý měsíc byl v podobném duchu vertikálního provedení :) Tenhle "styl" se začal teď hodně objevovat na instagramu a youtube různých lidí, které sleduji a BuJo si vedou, tak jsem to taky chtěla zkusit...
Nakonec se mi to zalíbilo hodně! I když jsem se bála, že to nebude dostatek místa na vše, tak právě tenhle vertikální týden skloubí všechno co potřebuji a to: sepisování úkolů na daný den, většinou zbude místo takže se vejde i pár vět/vzpomínek na den, nahoře na stránce mám místo na týdenní zaznamenávání mých zvyků a návyků, které chci dodržovat (plus mini kalendář ledna).
Tento měsíc jsem si zaznamenávala i spánek a zjistila jsem (no jaksi jsem to tušila), že toho naspím opravdu hodně :D  

Staedtler triplus fineliner (černý), Stabilo pastel highlighter (žlutý), Stabilo point 88 (žlutý liner číslo 88/44), Luxort MICRA 0,7 TC (černá propiska)

Staedtler triplus fineliner (černý), Stabilo pastel highlighter (růžový), Stabilo point 88 (šedý liner číslo 88/96, meruňkový liner číslo 88/26), Luxort MICRA 0,7 TC (černá propiska)

 Stabilo point 88 (světle šedý liner číslo 88/94, světle modrý liner číslo 88/11)), Luxort MICRA 0,7 TC (černá propiska), vodovky

Tento (a poslední "celý týden" ledna) se nejvíce podobá tomu, co jsem viděla právě různě na instagramu a youtube. Jednoduché, minimalistické, přehledné a hlavně účinné pro mé potřeby :) 

 Stabilo pastel highlighter (oranžový), Stabilo point 88 (meruňkový liner číslo 88/26)), Luxort MICRA 0,7 TC (černá propiska)
V popisku každé fotky máte sepsáno s čím jsem pracovala, odstíny a čísla linerů (tenkých fixů/propisek) apod. 

Máte nějaký oblíbený obchod pro nakupování propisek, fixů, sešitů a podobných papírnických potřeb? Podělte se do komentářů :)

PS: Líbí se vám kvalita fotek? Zkouším fotit na foťák nebo na mobil a pak to různě upravovat aby byly fotky ostré, syté a jasné a hodila by se mi zpětná vazba, děkuju :)

8 komentářů:

  1. Páni, tak to tě chválím! Máš úžasný diář! Já jsem ten ty člověka, co by do tohoto klidně šel, ale nemám nervy a moje výtvárné schopnosti by na to asi moc nestačily :D

    Můj blog ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Taky nejsem nijak zdatná co se týče kreslení (viz fotky výše) tak to kompenzuji vystřiženými obrázky, nálepkami a ostatním :) A hlavně nejde o to, aby to vypadalo úžasně a bylo to pokreslené nějakými uměleckými díly, ale aby to fungovalo :D

      Vymazat
  2. Bože můj, občas mě mrzí, že jsem taká nestálá osoba, která nevydrží u jednoho diáře dýl jak měsíc. Taky bych chtěla mít takovou krásnou knížečku, ve které má vše svůj řád. :)
    jsem Katrin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) tak alespoň za zkoušku by to stálo možná ne? :)

      Vymazat
  3. Moc se mi to líbí 😊 zkusím určitě i tyto sloupečky ☺️ já konečně přišla na to proč mi Filofax nevyhovuje, nebo spíš náplně...já si to prostě musím udělat podle sebe 😀 ale přišla jsem na to až díky BuJo ☺️😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Určitě vyzkoušej, mě to teď hodně vyhovuje :) Jo někdy je lepší, když si to člověk může udělat po svém, ale já sama mám občas "nálady", kdy chci prostě už předepsaný diář :D

      Vymazat
  4. Super, máš to moc hezky udělané. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše názory a komentáře :)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS