Pages

Mozzarellové muffiny │ Pečení

neděle 31. července 2016

Krásné nedělní dopoledne :)
To léto a celé (pro letošní maturanty) tří-měsíční prázdniny utíkají nějak rychle... Už jenom srpen a opět do školy! Tentokrát ale, po čtyřech letech snažení se o dospění na střední škole, na vysokou, na kterou nevím jestli se těšit, nebo z ní mít respekt a bát se :D Snad se to samo nějak vyvrbí v bude to fajn...
Po dlouhé době jsem opět pekla muffiny a tentokrát se celkem spontánně rozhodla pro slanou verzi a rovnou mozzarellové s sušenými rajčaty, s kterými jsem předtím nikdy nic nedělala. Jestli si pamatujete na článek 101 Muffinů aneb moje malá pečící výzva, tak tohle je její součástí :)


Suroviny
375 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku, 200 g sušených rajčat naložených v oleji (nasekaných), 1 koule mozzarelly (nastrouhaná), 8 plátků slaniny (nakrájené), 375 ml mléka, 125 g rozpuštěného másla, 1 vejce, hrst cherry rajčat

Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Muffinovou formu vyložte papírovými košíčky. Mouku smíchejte s kypřícím práškem, sušenými rajčaty, mozzarellou, slaninou, mlékem i máslem a vejcem. Směs rozdělte do připravených košíčků (muffiny už moc nenakynou, ale i tak neplňte košíčky na maximum). Navrch směsi dejte plátky cherry rajčat. Pečeme 22-25 minut. Poté nechte zchladnout a podávejte. Podle chuti můžete doplnit lístky bazalky.

Recept mi vystačil na 24 muffinů. Musím říct, že mě mile překvapil, ale jediné co má v muffinech nějakou výraznou chuť jsou jen sušené rajčata (kterých tam není zas tak moc), takže bych doporučila mozzarellu třeba nějak okořenit nebo použít místo slaniny vysočinu (nebo jiný výraznější salám).

Pekli jste někdy slané muffiny? Jestli ano tak jaké?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Vaše názory a komentáře :)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS