Pages

Plánování studentských povinností │Tipy, DIY

sobota 21. května 2016

Krásný den přeju :)
Známe to určitě všichni. Ve škole se na nás jen hrnou povinnosti a další testy, projekty, úkoly, věci k zaplacení, jednou za rok nás nechají oddychnout v kině či divadle... No a koncem základky jsem si řekla, že by bylo fajn mít nějaký diář, kam všechny tyhle události a povinnosti budu zapisovat. Ani nevím, jestli jsem typ, který si dokáže věci jen tak zapamatovat, protože i přes celou střední jsem si vše zapisovala do diáře a nemyslím si, že někdy přestanu :)


V oblasti diářů nejsem moc náročná... Je fajn mít celý týden na dvoustránce a i přes to mít místo kam zapsat všechny věci. Všechny ty ostatní věci jako seznam svátků, měsíční plánování a přehledný kalendář bych vyměnila za prázdné stránky na poznámky (bylo by to užitečnější :D), ale někomu se to může hodit. Minulý rok jsem měla klasický diář Albi a tento rok přesedlala na trochu širší verzi, která ale není tlustá jak Bible, jako některé diáře :D Všechny tyhle jednoduché týdenní diáře od Albi seženete v papírnictvích za cenu okolo 100 Kč.


Jak vidíte tak jsem zatím nepřešla na tu klasickou věc všech zahraničích (asi už i českých) youtberek a blogerek alá "color coordinating" protože na to prostě nemám tolik času. Každopádně se barvičkám nevyhýbám a určitě by to bylo přehlednější. Hned jak se v obchodech v srpnu objeví opět školní potřeby a s nimi i nové lepítka, propisky, pastelky apod. tak se chystám doplnit zásoby (pravděpodobně ale už dříve) :D


Na čem se ale dokážu vyřádit je "to do list" aneb seznam věcí, které potřebuju v brzké době udělat alá už toho mám v hlavě moc a potřebuju to dát na papír. Ještě před asi měsícem to byl dlouhý barevně rozlišený seznam maturitních otázek, které potřebuju dodělat nebo vytisknout... Několik dní před ústní už to je jen seznam filmů do češtiny, povinnosti ohledně přihlášky na vysokou a úklid. Určitě by se na internetu dalo najít plno úžasných bločků přímo určených na tohle i s políčkama, kde si odškrtáváte hotové věci, ale mě obyčejný blok a pár barevných propisek stačí :)

Jestli jste taky takový člověk, který miluje papírnictví a dokázal by tam strávit hodiny nakupováním propisek, lepítek, bloků, washi pásek (v některých obchodech) a podobných blbostí, tak vítejte v klubu! :) Slyšeli jste někdy o tzv. Bullet journal? V brzké době se chystám přesedlat právě na tento styl vedení diáře a "to do" seznamů a určitě se můžete těšit na článek.

6 komentářů:

  1. Tenhle článek je pro mě jako dělaný!:D
    Miluju papírnictví,diáře,barevné papírky a všechny tyhle organizacni věci :) díky tomu nikdy nezapomenu na žádný test,úkol ,narozeniny atd.:) o bullet journal jsem popravdě nic neslyšela,jdu si to hned vyhledat at jsem v obraze :)
    Jinak článek musím moc moc pochválit,celý jsem ho přečetla s chutí a to ja jsem člověk kterého to musí zaujmout abych něco přečetla :D jen tak dal :))
    essdeestoughts.blogspot.com :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! :) Určitě se na bullet journal koukni, jak jsem to viděla a ty různé výtvory, tak jsem se zamilovala! :D

      Vymazat
  2. presne takto som fungovala ja a vtedy zacalo moje obdobie organizacie :) aj ked uz do skoly nechodim ostalo mi to a je to prakticke :)
    Pozyvam na velku letni GIVEAWAY, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2016/05/rexona-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek! :-) Pokud jste blázen do diářů mrkněte se určitě na náš web www.planner-addict.cz, kde najdete nejen vychytávky do diářů, ale i tipy a triky na to, jak organizovat ;-).

    OdpovědětVymazat
  4. Super článok! Ja tiež rada plánujem, ale vždy to nejak zlyhá. Možno práve preto, že to nemám všetko takto krásne spracované a rozpísané :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše názory a komentáře :)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS